Design Header

Design Examples

APEX Design Examples

Casella Ground Floor

Open PDF

Apex received an enquiry from a company with a 1000 sq ft space needing an office refurbishment on a strict budget. The existing offices were tired and outdated and in desperate need of modernising. Apex created a design proposal which incorporated elements of existing partitions and included an all new mechanical air conditioning system. Apex created a full proposal based on a full strip out and complete refurbishment over an 8 week period at the site in Bedford. Included in the proposal was space planning, colour selection, elevation and 3D visuals, product selection, resulting in an inspirational redesign helping the client visualise the new space, whilst working to budget.

187 St John Street Concept Design

Open PDF

Apex received a brief from a media company with an old, disused industrial warehouse-style space who were looking for an open plan with flexible working solutions. Apex created a detailed brief with 3D visuals for a contemporary style collaborative working environment that lent itself to the industrial features of the space. The design proposal included 3D visuals of the reception area, product selection, colour recommendations and conceptual illustrations.

Bishop Stopford School

Open PDF

The school required a brief for a new IT classroom redesign which was modern, vibrant and up-to-date. Apex created visuals for a new space and layout which included splashes of bold colours, large-scale graphics, inbuilt storage shelves, new lighting and a flexible desk and seating system which would allow staff to rearrange the room layout with ease. The benefits of the proposal outlined a space with clean lines and an uncluttered workspace for pupils and teachers.

Kinetic Solutions

Open PDF

The client was looking for an entire office fit out which would modernise the space, creating a contemporary feel. A full design proposal from Apex promoted a complete stripout of the existing offices to create a collaborative workspace which featured a central canteen area for staff which would become a social hub and focal point of the office. The visuals highlighted a communal, sociable, open-plan layout with lots of formal and informal meeting areas.

Grundfos

Open PDF

A company based in Leighton Buzzard were looking for a major refurbishment of a three-floor office space. Apex created a full design-led proposal which included product specification of interiors and furniture, external renovations of outdoor spaces, an entire internal refurbishment, building alterations to the reception, modern breakout areas and energy-saving electrical specifications which would help create an environmentally sound space.